Перелом кісточок - Форум травматології, ортопедії
   
Понеділок, 23.10.2017, 03:17
PDA Вітаю Вас Гость
Головна | Реєстрація | Вхід
Рокита Василь Григорович
Лікар травматолог, ортопед, м.Львів
тел. (097) 616-80-39

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Сторінка 1 з 11
Форум травматології, ортопедії » Форум травматологів, ортопедів у Львові » Вхід на форум » Перелом кісточок
Перелом кісточок
ГостьДата: Четвер, 10.01.2013, 19:57 | Повідомлення # 1
Група: Гості





Добрий день. Тиждень тому підвернула ногу, діагноз: 3-х кісточковий перелом лівого гомілково-ступневого суглоба. В травмпункті вправили і наклали гіпс. Сказали стояння задовільне, бути в гіпсі 2,5 місяці. Операції не пропонували. В інтернеті вичитали, що такі переломи оперують. Тепер думаю, чи зробила правильний вибір, що погодилась на гіпс?
 
rokyДата: П`ятниця, 11.01.2013, 07:31 | Повідомлення # 2
Головний на сайті
Група: Адміністратори
Повідомлень: 188
Нагороди: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Добрий ранок. Згідно міжнародним рекомендаціям, що для нас, травматологів, є швейцарська організація Асоціація Остеосинтезу, переломи типу 2-х і 3-х кісточкові відносяться до внутрішньосуглобових і нестабільних, і потребують анатомічної, тобто ідеальної репозиції (відновлення суглобової поверхні) і стабільної фіксації і ранньої мобілізації (тобто вставання з ліжка, ходьба, ЛФК) хворого, що може бути досягнуто лише при виконанні операції. Накладання гіпсової пов'язки на суглоби не припустиме, так як веде до контрактури суглоба і інших негативних наслідків. Тиждень після травми це ще не термін, хворих оперують і 2-3 тижні після травми, коли набряк сходить. І у Вашому випадку оперувати можна і потрібно. Результати завжди кращі при операції. Будь ласка, звертайтесь.
 
ГостьДата: П`ятниця, 17.05.2013, 19:39 | Повідомлення # 3
Група: Гості





Добрий вечір.Травму отримала 18.01.13. Останю операцію по видаленю спиць і шурупів зробили 19.04.13р. Підкажіть будь-ласка, які вправи потрібно робити, щоб розробити суглоб. Я по квартирі цілий день хджу без костиля. Нога пухне і трохи болить. Чи не за раноя почала ходити? Знімочок пришлю. Дякую.
 
rokyДата: П`ятниця, 17.05.2013, 21:40 | Повідомлення # 4
Головний на сайті
Група: Адміністратори
Повідомлень: 188
Нагороди: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Добрий вечір. Знімки висилайте, щоб знати про який саме перелом йде мова. Набряк, думаю це вено і лімфостаз. Поки всі м'язи не будуть повноцінно працювати він може зберігатись. Наступати чи ні, потрібно бачити рентген знімки.
 
ГостьДата: Середа, 24.07.2013, 15:21 | Повідомлення # 5
Група: Гості





Добрий день! Після перелому пройшло 6 міс. Припухлість в голеностопі ще зберігається.Скажіть будь ласка як довго потрібно робити вправи по розробці ноги? Чи пити зараз кальцій? Скажіть будь ласка,коли можна пробувати взувати туфлі на підборах?
 
rokyДата: Середа, 24.07.2013, 15:50 | Повідомлення # 6
Головний на сайті
Група: Адміністратори
Повідомлень: 188
Нагороди: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Доброго дня. Лікувались консервативно(гіпс) чи оперативно? Набряк буде до того часу, поки м'язи гомілки не будуть повноцінно працювати. Кальцій можна уже не пити, можна взяти фламідез або цикло 3 форт і детралекс, походити на лімфодренуючий масаж.
 
ГостьДата: Середа, 24.07.2013, 16:34 | Повідомлення # 7
Група: Гості





Лікування було оперативне.Масаж роблю сама дома як вмію :). Лікарю а каблуки коли :).Дякую
 
rokyДата: Середа, 24.07.2013, 20:48 | Повідомлення # 8
Головний на сайті
Група: Адміністратори
Повідомлень: 188
Нагороди: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Масаж дренуючий від кінчиків пальців і до стегна. Підбори не високі можна. Було би добре побачити Ваш рентген, який перелом синтезовано, можливо доцільно забирати фіксатори
 
ГостьДата: Четвер, 25.07.2013, 17:47 | Повідомлення # 9
Група: Гості





Доброго дня! Вже всі шурупи і спиці забрано 2 міс тому. Так звичайно я такий масаж сама собі не зроблю. Ренген знімки дуже поганої якості, після сканування майже нічого не видно. В лікарні масажисти практично нагло відмовляються робити масаж (мотивують тим, що дуже добре розроблена нога), але при ходьбі дуже болить нога. Дякую.
 
rokyДата: Четвер, 25.07.2013, 20:34 | Повідомлення # 10
Головний на сайті
Група: Адміністратори
Повідомлень: 188
Нагороди: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Потрібні свіжі знімки. Масаж можна поробити у нас у відділенні
 
людмилаДата: Середа, 02.10.2013, 11:08 | Повідомлення # 11
Група: Гості





ув перелом латеральной кісточки в голеностопі .Зняли гіпс неможливо ходити тягне там де був перелом.Після зняття гіпса прошло 20 днів а ше нога пухла.Чому це так.
 
rokyДата: Середа, 02.10.2013, 12:30 | Повідомлення # 12
Головний на сайті
Група: Адміністратори
Повідомлень: 188
Нагороди: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Якщо перелом консолідований (зріс), потрібно розробляти, ЛФК, масаж. Набряк зберігається, бо м'язи ще повноцінно не працюють. Може є потреба у додатковому консервативному лікуванні. Потрібен огляд і "свіжий" знімок
 
ВалікДата: Неділя, 10.11.2013, 15:37 | Повідомлення # 13
Група: Гості





доброго дня у мене перелом галеностопа я поїхав на зарабітки у росію і нехочу щоб мої родичі взнали про цю травму мені у лікарні сказали щоб я проходив у гіпсі 1 місяць а мені ще лишилось 3 дні до кінця і місяць ще робити . робота така що потрібно ходити що ви мені порадите після того як знімлять гіпс а снімок яб відправив тільки підкажіт як
 
валікДата: Понеділок, 11.11.2013, 12:15 | Повідомлення # 14
Група: Гості





чому не відповідєте
 
ГостьДата: Понеділок, 11.11.2013, 13:46 | Повідомлення # 15
Група: Гості





доброго дня! 2 тижні тому, зламав руку в області ліктя, зробили. операцію і наклали гіпс, лікарі уже хочуть знімати шви і гіпс як небезпечно таке лікування??? чим усе може закінчитись, бо по суті пройде два з половино тижні і як мені з рукою поводитись!!! І ще у мене там є металічний фіксатор, вони його хочуть там залишити! це можливо??? дайте будь-ласка відповідь... Щиро дякую!
 
rokyДата: Вівторок, 12.11.2013, 21:38 | Повідомлення # 16
Головний на сайті
Група: Адміністратори
Повідомлень: 188
Нагороди: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Добрий вечір. На рахунок "галенастопа". Потрібно бачити знімки який перелом. Тоді вирішити тактику
 
rokyДата: Вівторок, 12.11.2013, 21:42 | Повідомлення # 17
Головний на сайті
Група: Адміністратори
Повідомлень: 188
Нагороди: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
На рахунок ліктя. Теж потрібно бачити знімки. Якщо перелом стабільно фіксований, тоді гіпсу не треба + рання мобілізація. Фіксатор, як правило, залишається.
 
НаталяДата: Субота, 09.08.2014, 23:29 | Повідомлення # 18
Рядовой
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
Доброго дня!
Мені 15 років, ввечері 07.08.2014 йшла по сходах і підавернула, боліло не дуже, до ранку нога напухла внизу на кісточці і посиніла. Зранку 08.08 поїхала в травмпункт, зробили рентген, лікар сказав, що щось похоже на тріщину, а можливо і є перелом, потрібно накласти гіпс і носити його 1 місяць. Але мені чомусь здалося, що лікар був не кваліфікований, так як не зміг по рентгену визначити перелом це, чи тріщина. Навіть не сказав якої кістки перелом. В мене питання, чи не могли б ви подивитися знімок і сказати що там і наскільки страшно. Правда я не знаю куди можна скан знімка відправити, підскажіть. Буду вдячна.
 
rokyДата: Неділя, 10.08.2014, 09:48 | Повідомлення # 19
Головний на сайті
Група: Адміністратори
Повідомлень: 188
Нагороди: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Доброго дня. Можу. І краще не скан знімка, а прийти на клінічний огляд і взяти Rtg знімки.
 
DELFINIДата: Неділя, 12.10.2014, 15:03 | Повідомлення # 20
Рядовой
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
Доброго дня! 23.08.14 на ногу нашої донечки(2,5 рочки) в торговому центрі впав умивальник,в трампункті наклали гіпс,через три дні виявилось,що травматолог наклав гіпс не склавши кістки,був вгнутий перелом великої гомілкової кістки,інам зняли гіпс і вправили наживо і наклали гіпс повторно,з гіпсом ходили 1,5 місяці,зробили контрольний знімок перед зняттям все гарно зрослось,уже минув тиждень як ми без гіпсу але донечка не ходить чи боїться чи їй боляче??? Яка причина чи потрібен час ,чи якісь масажи чи ще щось????Дякую
 
rokyДата: Понеділок, 13.10.2014, 13:36 | Повідомлення # 21
Головний на сайті
Група: Адміністратори
Повідомлень: 188
Нагороди: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Доброго дня. Потрібно бачити рентген, потрібна очна консультація, і бажано у дитячого ортопеда
 
gembetsДата: Вівторок, 12.01.2016, 12:03 | Повідомлення # 22
Рядовой
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
Добрий день.. йшов послизнувся і впав, а результаті перелом в низу ноги без зміщення.. гіпс лікар сказав накладати після трьох днів, як пройде опухоль, після цього сказав що гіпс треба буде носити 1 місяць.. чи правильно те що гіпс не наклали зразу після рентгену ?? наперед дякую.
 
rokyДата: Вівторок, 12.01.2016, 21:45 | Повідомлення # 23
Головний на сайті
Група: Адміністратори
Повідомлень: 188
Нагороди: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Доброго дня. Можливо. Потрібно бачити рентген, який саме перелом, контрольні рентгени і тоді вирішити яке саме лікування доцільне в цьому випадку
 
irynkabilaДата: Середа, 08.03.2017, 16:15 | Повідомлення # 24
Рядовой
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
Доброго дня. В мене лінійний перелом великогомілкової кістки без зміщення. Наклали гіпс на 3 місяці. В чи можливо зробити операцію ( з пластинами) і коли можна ставати на ногу? Лікарі кажуть, що операція не потрібна, але не хочеться бути стільки в гіпсі.
 
rokyДата: Неділя, 12.03.2017, 18:20 | Повідомлення # 25
Головний на сайті
Група: Адміністратори
Повідомлень: 188
Нагороди: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Доброго дня. Можливо. Необхідний клінічний огляд для верифікації перелому і тактики
 
Форум травматології, ортопедії » Форум травматологів, ортопедів у Львові » Вхід на форум » Перелом кісточок
Сторінка 1 з 11
Пошук:


Рокита Василь Григорович(097) 616-80-39
www.traumatology.at.ua © 2017